Deponentii pentru Dacii pot merge incepand cu 3 martie la CEC sa dovedeasca dreptul la despagubire

Data publicarii: 25-02-2008 | Finante-Banci

Romanii care au depus bani la CEC pentru a-si cumpara Dacii vor putea merge incepand cu 3 martie 2008 la ghiseele CEC pentru a dovedi depozitul facut pana in 1992 si pentru a primi confirmarea din partea bancii si pentru a opta pentru modalitatea de plata, a declarat presedintele CEC.

Potrivit NewsIn, de la 21 decembrie 2008, romanii ce vor fi despagubiti isi vor putea primi banii fie intr-un cont deschis la CEC, fie in numerar.

Sumele platite fiecarui deponent vor fi de aproximativ 20.000 de lei.

Presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, a explicat ca a primit o scrisoare de la asociatia profesionala a notarilor, prin care acestia si-au manifestat interesul pentru a oferi consultanta, gratuita pentru deponenti, la ghiseele CEC.

"Vom organiza asa-zisele ghisee speciale a caror activitate va incepe pe 3 martie. Daca deschidem 20 de ghisee in Bucuresti, si in fiecare am solutiona cate 40 de cereri pe zi, in doua saptamani am putea rezolva toti cei aproximativ 9.000 de deponenti in Bucuresti", a declarat Ghetea.

Ghetea a mai estimat ca aproximativ 30% dintre cei care au depus bani intre 1966 si 1992 nu vor putea veni personal sa ii ridice, si va fi nevoie de procuri sau acte de imputernicire.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a explicat ca banii platiti deponentilor nu vor fi impozitati.

Redactia BankNews.ro