Aproape 50% dintre angajatori au oferit asigurari de viata in pachetul salarial in 2007

Data publicarii: 29-02-2008 | Finante-Banci

Aproape jumatate dintre intreprinzatorii din Romania (47%) au oferit anul trecut asigurari de viata ca beneficii salariale, iar 62% dintre companii au ales ca stimulent serviciile medicale, a declarat seful de resurse umane al companiei PricewaterhouseCoopers, Horatiu Cocheci.

Studiul salarial si de beneficii realizat de PricewaterhouseCoopers mai arata ca pensiile private au fost folosite de numai 3% dintre angajatori, un nivel aşteptat de jucători, în condiţiile în care piaţa se află la început.

"în ce priveşte asigurările de viaţă, companiile s-au orientat în special către asigurările în caz de deces", a menţionat Cocheci, care a adăugat că baza de calcul pentru asigurarea de viaţă este, în medie, de două salarii anuale.

Horaţiu Cocheci a mai spus că pensiile private intră în categoria de beneficii de protecţie, care se bazează atât pe nevoia de protecţie faţă de risc, cât şi pe potenţialul de investiţie.

Potrivit aceluiaşi studiu, cele mai oferite beneficii de către companiile din România sunt tichetele de masă, urmate de suporturile financiare penstru ocazii speciale şi abonamentele la clinicile medicale private. Ultimele poziţii în clasament sunt ocupate de beneficiile acordate de angajator prin intermediul fondurilor de pensii, acţiunilor şi prin oferirea posibilităţii de a participa la profit.

NewsIn