Sapte banci au depus oferte pentru a gestiona fondurile UE de 5,8 miliarde euro pentru agricultura

Data publicarii: 04-03-2008 | Finante-Banci

Sapte banci au depus oferte in cadrul licitatiei organizate pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene destinate agriculturii, a declarat Carmen Bidascu, director in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Comisia va evalua fiecare oferta, iar interesul este sa finalizam cat mai repede aceasta etapa", a spus Bidascu.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a lansat la inceputul lunii februarie licitatia pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene de 5,8 miliarde de euro alocate agriculturii in perioada 2008-2011.

Nivelul estimativ al intrarilor de fonduri pentru perioada 2008-2011 este de 5.860.370.000 euro. Fondurile estimate a fi derulate in aceasta perioada de la Comisia Europeana sunt alocate prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European de Pescuit (FEP) si Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR).

MADR a mai organizat, anul trecut, licitatie pentru selectarea unei banci. La inceputul lunii iunie 2007, MADR anunta ca patru banci, respectiv Raiffeisen Bank, Banca Carpatica, BCR si Banc Post au depus ofertele in cadrul licitatiei pentru selectarea unei banci pentru gestionarea fondurilor UE. Ulterior, MADR a suspendat licitatia, deoarece dupa deschiderea ofertelor s-a aflat despre o contestatie depusa de BRD, de care ministerul nu stia.

In august 2007, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins contestatia depusa de BRD privind licitatia. La momentul respectiv, MADR a anuntat ca BCR a castigat licitatia privind gestionarea fondurilor europene, insa Raiffeisen Bank a informat  ministerul ca va contesta acest rezultat.

In cursul lunii octombrie, CNSC a decis anularea licitatiei, deoarece s-a constatat ca nici o banca nu a indeplinit conditiile din caietul de sarcini.

NewsIn