BRD Sogelease IFN a finantat in 2007 bunuri in valoare de 227 milioane EUR

Data publicarii: 05-03-2008 | Afaceri

BRD Sogelease IFN S.A., filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a incheiat in decursul anului 2007 peste 3.800 de contracte, in crestere cu 12% fata de anul 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea bunurilor finantate s-a ridicat la 225 milioane euro, cu 29% mai mult comparativ cu anul precedent.

Structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. la 31 decembrie 2007 era: autovehicule comerciale - 45%, autoturisme - 19%, echipamente de constructii - 16%, echipamente industriale, medicale si agricole - 16%, echipamente IT - 3%, real estate - 1%.
 
Fata de sfarsitul anului 2006, structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. nu   s-a modificat, iar schimbarile survenite au fost in conformitate cu cerintele si evolutia pietei, in sensul diminuarii ponderii unor bunuri (autoturisme - in scadere cu 4%), dar si in directia cresterii ponderii pentru altele (echipamente de constructii, dar si industriale, medicale - in crestere cu 2%). Aceaste tendinte sunt normale si se datoreaza schimbarilor legislative si oportunitatilor de investitii determinate de accesul in Uniunea Europeana.

"In portofoliul BRD Sogelease, segmentul echipamentelor, in special al celor de constructii, este unul foarte dinamic si ne propunem sa il pastram la fel de activ, beneficiind din plin de cunostintele pe care le-am obtinut in perioada de cand activam in aceasta piata. Evident, acest lucru nu va fi facut in defavoarea celorlalte tipuri de bunuri ce pot face obiectul unei finantari de tip leasing" a declarat Daniela Davidescu, Directorul Comercial al BRD Sogelease IFN S.A.

In anul 2008 BRD Sogelease isi propune sa mentina ritmul ascendent de pana acum si sa intre in topul primelor 3 firme de leasing afiliate unor institutii financiare.

BRD Sogelease este detinuta in proportie de 100% de BRD-Groupe Societe Generale. Compania este membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, care reprezinta interesele a 32 de societati de leasing si insumeaza, potrivit propriilor estimari, aproximativ 92% din piata de profil din Romania.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: