Functionarii publici vor primi sporuri si alte drepturi salariale si in 2008

Data publicarii: 06-03-2008 | Economie

Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala (FNSAL) si cei ai Guvernului au decis, marti, ca angajarile in administratie sa fie sistate in anul 2008, dar sa nu fie ingradit accesul functionarilor la unele sporuri si drepturi, informeaza federatia.

Potrivit unui comunicat, remis presei, principalul subiect de discutie dintre sindicalisti si reprezentantii Guvernului a fost acordarea, si in 2008, a unor sporuri si drepturi pentru functionarii publici si personalul contractual incadrat in administratia publica, pe care Executivul intentiona sa le elimine, printr-o ordonanta de Guvern.

Totodata, cele doua parti au stabilit si sistarea angajarilor in administratia publica pe tot parcursul anului 2008.

Presedintele FNSAL, Razvan Bordeanu, declara, in februarie ca Guvernul intentioneaza sa adopte o ordonanta prin care "va ingradi" unele drepturi ale functionarilor publici, cum ar fi acordarea celui de-al 13-lea salariu si a primelor de vacanta. In aceste conditii, FNSAL cerea la acea data Executivului sa nu adopte actul normativ, in caz contrar functionarii fiind pregatiti pentru declansarea conflictului de munca.

NewsIn