Elvetia a deschis anul trecut 317 proceduri de urmarire impotriva spalarii banilor

Data publicarii: 15-03-2008 | International

Autoritatea elvetiana de lupta impotriva spalarii banilor (LBA) a deschis anul trecut 317 proceduri de supraveghere a pietei, numar apropiat de cele 322 de cazuri inregistrate in 2006, au anuntat oficialii evetieni intr-un comunicat emis vineri si citat de AFP.

Operatiunile tinta au fost desfasurate in Bas-Valais (vestul tarii) - vizand companiile de administrare de active si de gestiune de fonduri - si la Geneva, unde anchetatorii au avut in vedere agentiile de schimb si de transfer de bani, au precizat oficialii LBA.

Autoritatea elvetiana de lupta impotriva spalarii banilor a constatat "o diminuare a numarului intermediarilor financiari care opereaza ilegal pe piata financiara din Elvetia". Aceasta scadere se datoreaza atat intaririi controalelor si a rolului lor de descurajare, cat si unor cunostinte mai bune ale actorilor de pe piata financiara referitoare la legislatia impotriva spalarii banilor.

In trei dintre cazurile de incalcare grava a legii referitoare la spalarea de bani, LBA a retras autorizatia de practica pentru intermediarii financiari. In alte 69 de cazuri, LBA a trimis o scrisoare persoanelor vizate, cerandu-le sa remedieze lipsurile constatate.

NewsIn