Generali si-a sporit anul trecut profitul net cu 21%

Data publicarii: 18-03-2008 | International

Generali, cea mai mare companie de asigurari italiana, a afisat luni o crestere cu 21,2% a profitului net in 2007, pana la 2,92 miliarde euro, in conformitate cu asteptarile analistilor, si a majorat dividendul acordat actionarilor la 0,90 euro/actiune, consemneaza Reuters.

Analistii estimasera, in medie, ca profitul net al Generali se va majora cu 22%, pana la 2,926 miliarde euro, iar dividendul va fi de 0,94 euro/actiune in medie, estimarile situandu-se intre 0,85 si 1 euro/actiune.

Reprezentantii Generali au spus ca actualele tensiuni de pe piete "ingreuneaza o estimare a contributiei operatiunilor financiare" la rezultatele companiei de asigurari, in ziua in care vanzarea Bear Stearns si coborarea ratei de refinantare a Federal Reserve au ieftinit semnificativ titlurile de pe pietele de capital, deoarece investitorii se tem ca actuala criza a creditelor ar putea face si mai multe victime.

Generali, a patra companie de asigurari din Europa dupa valoarea de piata, afisase deja o crestere cu 2,7% a primelor brute pentru 2007, pana la 64,78 miliarde euro.

Companiile europene de asigurari au afisat profituri in crestere in 2007, iar compania franceza Axa a anuntat ca se asteapta la noi cresteri in acest an, in pofida unui mediu economic mai dificil, caracterilzat de scaderea cheltuielilor de consum si a valorii activelor, ca urmare a nervozitatii din piete.

Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.

Generali Asigurari Romania a raportat, pentru perioada ianuarie-septembrie 2007, prime brute subscrise de 281 milioane lei (83,7 milioane euro), in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

NewsIn