Apple vine cu un design nou pentru iPhone: clamshell

Data publicarii: 20-03-2008 | IT&C

Orice s-ar spune despre Apple, compania din Cupertino dovedeste inca o data originalitate si vine cu un design care s-ar putea ca in curand sa fie preluat si de altii. De data aceasta este vorba de un design de tip clamshell pentru iPhone, care aduce cateva principii de design si functionalitate interesante.

Ambele parti ale iPhone-ului au senzori multi-touch, nu doar ecranul. Ba chiar mai mult, partea de jos, care este transparenta, are senzori pe ambele parti. Asta inseamna ca utilizarea tactila se poate realiza si cu clapeta deschisa si cu ea inchisa.

Fiind la baza un touchscreen, clapeta va oferi functii aditionale ecranului standard. Pe ea va putea fi afisata o tastatura normala si tot pe ea vor putea fi formate numerele de telefon prin desenarea cifrelor cu degetul. Aceasta functie din urma nu prea isi are rostul din doua motive. In primul rand, cine mai sta sa memoreze numere de telefon si in al doilea rand oricum e mult mai rapid sa apelezi un numar din agenda decat sa stai sa desenezi pe clapeta fiecare cifra in parte. O fi trendy, dar nu e practic.

iPhone clamshell

Deocamdata iPhone clamshell sau iPhone Nano cum mai este numit, se afla in stadiu de schita depusa pentru inregistrarea patentului. Nu se stie cand va fi gata, dar fanii de peste ocean spera sa-l poata avea pana la Craciun.

Go4It

Ultimele stiri pe BankNews.ro: