Nominalizarea unui guvernator al bancii centrale japoneze ar putea fi amanata pana in aprilie

Data publicarii: 20-03-2008 | International

Nominalizarea noului guvernator al bancii centrale a Japoniei (BoJ) ar putea fi amanata pana in aprilie, din cauza ca parlamentul va fi preocupat cu votarea unor masuri fiscale in urmatoarele zile, a anuntat joi presa nipona, citata de Reuters.

Banca Japoniei nu are momentan un guvernator, lucru ce nu s-a mai intamplat in ultimii 80 de ani, pentru ca senatul nipon nu a votat cei doi candidati propusi de catre guvern, inainte de terminarea mandatului fostului guvernator, Toshihiko Fukui, la 19 martie.

Noul guvernator adjunct al BoJ, Masaaki Shirakawa va ocupa si functia de guvernator interimar pana cand opozitia din senat va vota un candidat propus de catre guvern.

Cotidianul nipon Yomiuri Shimbun a anuntat ca guvernul vrea sa numeasca un guvernator pana la inceputul lunii aprilie, inainte de urmatoarea sedinta a grupului informal G7, al celor mai industrializate state din lume, programata pentru 12 aprilie.

Cotidianul financiar Nikkei a anuntat ca un inalt responsabil guvernamental a sugerat ca guvernul va nominaliza un alt candidat in luna aprilie.

"Pentru moment, trebuie sa ne concentram pe votarea unor masuri fiscale", a declarat acesta, pentru Nikkei.

NewsIn