Uniunea Nationala a Patronatului Roman cere investigarea influentei lui Dinu Patriciu pe BVB

Data publicarii: 21-03-2008 | Bursa

Uniunea Nationala a Patronatului Roman cere Comisiei Nationale de Valori Mobiliare sa inceapa o investigatie in legatura cu declaratile omului de afaceri Dinu Patriciu si sustine ca semnalele negative legate de scaderea bursei si pietei imobiliare facute recent pun in pericol stabilitatea pietei.

"Cerem Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) sa se pronunte daca declaratiile facute de Dinu Patriciu sunt de natura sa influenteze sau nu piata bursiera in acest moment" a declarat presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Marian Petre Milut.

Potrivit acestuia, un singur investitor, oricat de important ar fi, nu are dreptul sa influenteze evolutia pietei prin simple speculatii.

"Aroganta de care da dovada omul de afaceri Dinu Patriciu prin impunerea unui punct de vedere total opus celui enuntat deja de BVB si brokerii care activeaza in piata trebuie penalizata. Nu ne amintim ca domnul Patriciu sa fi construit o rafinarie si nici nu cunoastem o regiune pe glob unde sa fi sapat dupa petrol. Reamintim domnului Patriciu ca are antecedente penale pentru influentarea pietei bursiere iar castigurile sale sunt realizate in mare parte si ca urmare a speculatiilor pe care le-a practicat cu succes pana in prezent", a mai spus presedintele UNPR.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat miercuri ca piata imobiliara cade in fiecare zi si ca nu este normal ca pretul locuintelor sa creasca in conditiile in care densitatea medie a oraselor din Romania este de trei ori mai mica decat denistatea medie a marilor orase europene.

Directorul executiv al Rompetrol a mai spus ca nu vrea sa investeasca in piata imobiliara din Romania si ca investeste si va continua sa investeasca in mass-media, in pietele de capital si in Fundatia Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a mai declarat in februarie ca prevede o cadere a sectorului imobliar, care "urmeaza sa se confrunte cu o criza fara precedent" si "e normal ca acesta sa cada".

"Nu investesc in piata de capital romaneasca. Cand a cincea banca din State (Bear Stearns - n.r.) se prabuseste, eu vreti sa am incredere in piata romaneasca? Prefer sa investesc in hedge fund-uri, instrumente derivative si in tot felul de actiuni pe alte piete de capital, care pot oferi randamente bune pe termen mediu si lung in conditiile unei piete in criza", a mai spus Dinu Patriciu, presedintele si directorul executiv al grupului petrolier Rompetrol.

NewsIn