Brokerul pentru listarea la bursa a 5% din actiunile Aeroportului Otopeni va fi anuntat saptamana viitoare

Data publicarii: Astazi, 26-03-2008 | Bursa

Ministerul Transporturilor (MT) va anunta, saptamana viitoare, numele firmei care va intermedia listarea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a unui pachet de actiuni al Aeroportului International "Henri Coanda". Totodata, in cursul lunii aprilie se va publica anuntul pentru selectarea brokerului care va intermedia listarea la BVB a sapte companii aflate in subordinea MT.

"Procedura de listare a celor sapte societati va demara in bloc, insa ordinea in care acestea vor intra la Bursa va fi stabilita prin strategii bine fundamentate", a declarat Dragos Tanasoiu, secretarul general al MT. Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de BVB va reprezenta 5% din capitalul social al fiecarei societati.

Ministerul Transporturilor anunta in decembrie 2007 ca va lista pe piata de capital, in a doua jumatate a anului 2008, opt societati comerciale aflate in subordine, printre acestea numarandu-se patru aeroporturi si patru administratii portuare fluviale si maritime.

Gardianul