Batalioanele de straini care debarca pentru summitul NATO vor spori afacerile caselor de schimb

Data publicarii: 29-03-2008 | Finante-Banci

Cei 3.500 de jurnalisti si circa 3.000 de oficiali care vor veni la Bucuresti cu ocazia summitului organizatiei nord-atlantice de securitate isi vor putea schimba valuta in lei la cele peste 700 de unitati bancare din Capitala, la automate de schimb valutar si, mai ales, la casele de schimb valutar.

Unitatile bancare vor fi deschise pe toata perioada summitului NATO, potrivit declaratiilor reprezentantilor bancilor.

De asemenea, strainii veniti la Bucuresti pentru summit pot plati cu cardul la cateva mii de POS-uri instalate de banci la comerciantii din Bucuresti sau pot retrage bani - cu comisioanele aferente - la cele aproape 1.100 de bancomate instalate in Capitala.

Posesorii de carduri le pot folosi in toate magazinele mari din Bucuresti, precum si in multe restaurante si cluburi.

Numarul total de automate de schimb valutar din Romania nu depaseste 200 de unitati, din care mare parte sunt in Bucuresti, locul de "pelerinaj" al jurnalistilor straini si oficialilor NATO.

In afara de retelele oferite de banci, care au avantajul unui nivel de siguranta mai ridicat, strainii vor putea sa apeleze la clasicele case de schimb, care ofera in general un curs mai bun decat bancile. Vor trebui sa fie atenti, insa, la cursul si comisioanele practicate de acestea.

NewsIn