Sistemul american BATS Trading vrea sa lanseze o platforma europeana de tranzactionare in acest an

Data publicarii: 01-04-2008 | Bursa

Sistemul american de tranzactionare pe pietele de capital, BATS Trading, a anuntat crearea BATS Trading in Europa si planurile de lansare a platformei europene in cursul acestui an, informeaza Reuters.

Aceasta miscare vine dupa ce concurentul Nasdaq OMX Group Inc a decis sa deschida o piata pan-europeana in septembrie, ca urmare a introducerii noilor piete europene in directiva instrumentelor financiare (MiFID), menita sa sustina competitia.

BATS cu sediul in Kansas a atras 10% din pietele de capital americane, la doar doi ani de la lansare. "Este foarte important pentru noi sa ne apropiem de aceasta initiativa, cu o baza de sustinere puternica si suntem mandri sa beneficiem de sustinerea grupului nostru de tip broker-dealer, aceeasi coalitie care a jucat un rol semnificativ in drumul nostru catre schimbarea statutului in Statele Unite", a spus directorul executiv al BATS, Joe Ratterman.

Asteptam numirea directorilor executivi din Londra la scurt timp dupa aceasta initiativa", a adaugat Ratterman.

Sistemul alternativ de tranzactionare, care a anuntat in octombrie 2007 ca intentioneaza sa se lanseze si in Europa, si-a stabilit centrul in zona Londrei.

NewsIn