Cand trebuie sa-ti schimbi obligatoriu slujba

Data publicarii: 07-04-2008 | HR/Cariere

Daca nu te mai motiveaza nimic din ceea ce faci la serviciu, este cazul sa schimbi departamentul sau chiar firma pentru care lucrezi, noteaza Evenimentul Zilei. Diminetile tale incep tot mai prost si nu mai ai "tragere de inima" sa iesi pe usa casei si mai ales sa intri pe cea de la birou? Toate sarcinile au ajuns sa fie o pacoste, in loc de o provocare? Este clar ca ai nevoie de o schimbare.

"Nu neaparat de companie! Poate fi vorba de o plafonare de care superiorul tau este sau nu constient. Impreuna cu acesta si cu departamentul de HR, schimbarea poate lua forma unor cursuri, unor sarcini noi sau a unui job intr-un alt departament, dar in aceeasi firma", spune Ioana Moholea, project manager al firmei Perspective Group.

Si Camelia Buburuz, directorul de resurse umane al hotelului JW Marriott Bucharest, spune ca, daca te-ai plictisit de ceea ce faci si vrei o schimbare radicala in cariera, nu trebuie sa demisionezi.

Poti sa discuti cu sefii tai despre aceasta problema si sa-i intrebi daca exista posibilitatea sa lucrezi in alt domeniu, dar in aceeasi firma.

"Daca discutiile cu superiorii nu par sa mai aiba sens si promisiunile se transforma mereu in iluzii, chiar si o schimbare radicala de mediu poate fi solutia", este de parere Ioana Moholea.

Daca nu poti avansa, cauta alta companie!

De asemenea, daca lucrezi de ceva timp pe aceeasi pozitie si ti-ai dat seama ca aceasta nu ti se mai potriveste, este cazul sa-ti cauti altceva de lucru. "Daca esti genul de persoana care vrea sa-si dezvolte cariera si sa avanseze, dar in cadrul firmei pentru care lucrezi nu s-a ivit nicio oportunitate si nici nu sunt sanse ca acest lucru sa se intample vreodata, este cazul sa-ti gasesti o slujba pe masura ta intr-o alta firma", este de parere Camelia Buburuz.

Se poate intampla sa alegi un alt "drum" si in urma unei propuneri foarte tentante din partea unei alte firme. "Daca ceva similar nu se poate materializa la locul actual de munca, aceasta schimbare este o consecinta fireasca", explica Ioana Moholea.

Ineficienta cantareste greu in decizia plecarii

Daca nu mai esti motivat de sarcinile pe care le ai de indeplinit si nici seful tau nu-ti ofera alte variante, cu siguranta nu trebuie sa mai stai pe ganduri. Schimba locul de munca!

"Si ineficienta, si calitatea scazuta a rezultatelor, dar si feed-back-ul negativ al celorlalti sunt indicii evidente ca ceva nu functioneaza bine si ca trebuie sa iei atitudine", spune Ioana Moholea. Se poate intampla ca relatia ta cu colegii sau cu sefii sa nu fie una foarte buna si din aceasta cauza sa lipseasca rezultatele. Si in acest caz, inainte de a incepe cautarea unei alte slujbe, trebuie sa incerci sa imbunatatesti relatia defectuoasa cu colegii ori cu sefii.

Incearca sa previi!

Daca nu vrei sa te plafonezi si sa previi toate aceste lucruri, este bine sa discuti (din timp!) cu seful tau direct. "Roaga-l sa-ti ofere mai multe responsabilitat i, eventual un proiect prin care sa ii arati ca poti mai mult", spune Mihaela Stroe, general manager al companiei Acta Nonverbal.

Evenimentul Zilei