Pretul petrolului a crescut la 106,57 dolari/baril pe fondul deprecierii dolarului american

Data publicarii: 07-04-2008 | International

Pretul petrolului a crescut luni in tranzactiile la bursele electronice din Asia la 106,57 dolari/baril, din cauza deprecierii dolarului american in contextul ingrijorarilor cu privire la starea economiei Statelor Unite, potrivit traderilor, informeaza Reuters.

In timpul tranzactiilor matinale, pretul barilului "light sweet crude" cu livrare in luna mai a crescut cu 34 de centi, la 106,57 dolari, fata de 106,23 dolari vineri la bursa din New York.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in luna mai a crescut cu 4 centi, la 104,94 dolari/baril.

"Pe de o parte, piata petrolului se apreciaza ca urmare a unui dolar slab, iar pe de alta parte, ritmul cresterii economice incetineste, reducand cererea pentru petrol", a precizat analistul firmei Purvin and Gertz din Singapore, Victor Shum.

Atentia investitorilor ramane concentrata pe situatia economiei Statelor Unite, a carei incetinire poate determina o reducere a cererii pentru energie.

Pana in prezent, recordul istoric al pretului petrolului a fost de 111,80 dolari pe baril la bursa din New York si de 108,02 dolari pe baril la bursa din Londra.

NewsIn