UniCredit Tiriac Bank a marit dobanzile la depozitele in lei si le-a micsorat la cele in dolari

Data publicarii: 08-04-2008 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank a majorat, de la 1 aprilie, dobanzile la economiile populatiei in lei cu jumatate de punct procentual si le-a micsorat pe cele la depozitele in dolari cu pana la 0,30 puncte procentuale, in functie de perioada de maturitate a acestora, a anuntat banca.

Astfel, dobanda la depozitele in lei la o luna a urcat de la 6,75% la 7,25% pe an, iar pentru cele cu scadenta la trei luni a fost majorata de la 7% la 7,50% pe an. Dobanda anuala pentru depozitele pe sase luni a fost marita de la 7,25% la 7,75%. Banca plateste o dobanda de 8% pe an pentru depozitele constituite pe noua luni si de 8,50% pentru cele cu scadenta la un an.

Persoanele care isi fac depozite in dolari pentru o luna primesc o dobanda de 2,10% pe an, iar pentru cele cu scadenta la trei luni, de 2,20% pe an. Dobanda anuala platita de banca pentru depozitele pe sase luni a fost micsorata la 2,30%, iar pentru economiile cu scandenta la noua luni banca a redus dobanda la 2,50% pe an. Economiile constituite in dolari pe o perioada de un an beneficiaza de o dobanda de 2,50% pe an.