Retailerul de mobila Kika ar putea investi pana la 250 mil. euro in Romania, in urmatorii cinci ani

Data publicarii: 09-04-2008 | Afaceri

Retailerul austriac de mobila Kika ar putea investi intre 144 si 250 milioane euro, in urmatorii cinci ani, pentru deschiderea a opt magazine in tara, din care cel putin unul in Bucuresti, au declarat marti, reprezentantii companiei.

"Vrem sa deschidem opt magazine in Romania inclusiv cel din Bucuresti in urmatorii cinci ani, investitia medie pentru o unitate de dimensiuni mari fiind curpinsa intre 18 si 25 milioane euro. In decembrie 2008, vom deschide primul magazin din Bucuresti, iar apoi in Oradea, Timisoara si Constanta unde am achizitionat deja terenurile. Costurile pentru constructia magazinului din Bucuresti si achizitionarea acestor terenuri s-au ridicat deja la 60 de milioane euro" a declarat, directorul executiv Kika, Paul Koch. Acesta a adaugat ca este foarte probabil ca in 2009 Kika sa deschida al doilea magazin din tara in Oradea sau Timisoara, dar s-ar putea sa fie magazine de dimensiuni mai mici decat cel din Bucuresti.

Magazinul Kika din Bucuresti va avea o suprafata de 27.000 metrii patrati si se afla situat in cartierul rezidential West Park in Militari. Aici se vor comercializa circa 50.000 de articole, atat produse de mobilieer cat si accesorii, dar si de tipul " cash and carry" sau "do it yourself" .

Potrivit reprezentantilor companiei, in Bucuresti, piata are un potential extrem de mare de aceea Kika intentioneaza sa mai deschisda cel putin doua magazine in capitala in urmatorii ani. " Suntem in negocieri pentru achizitionarea altor terenuri mai ales in zona de sud si est a capitalei. Pentru primul magazin din Buuresti ne asteptam la o cota de piata de 10% si la un venit anual intre 30 si 50 milioane euro" a mai spus Paul Koch.

Compania este de asemenea in discutii cu mai multi producatori locali de mobila, ptintre care si Mobexpert, in vederea dezvoltarii unui parteneriat. Kika colaboreaza deja cu producatori nationali precum MCA sau Ada. Totusi majoritatea produselor vor fi importate deoarece Romania nu are inca o productie solida de accesorii de mobilier.

La nivel mondial Kika opereaza 64 de magazine din care 33 in Austria, iar restul in Ungaria, Cehia, Slovacia si Croatia. In anul fiscal 2006-2007 grupul a avut o cifra de afaceri de 1,24 miliarde euro.

NewsIn