Eco Sensor, mobilul verde de la Nokia

Data publicarii: 19-04-2008 | IT&C

Pentru a veni in intampinarea viitorului, Nokia a dezvoltat un nou concept care este prietenos cu mediul inconjurator, lucru sugerat chiar de numele ales pentru el - Eco Sensor. Mobilul se numara printre cele mai nepoluante astfel de concepte din lume, fiind construit cu cele mai noi materiale si tehnologii "verzi". Conceptul Nokia Eco Sensor este format din doua parti separate, o unitate principala cu un display urias si un senzor extern care monitorizeaza sanatatea utilizatorului dar ofera si amanunte despre mediul inconjurator sau despre conditiile meteo.

Cei de la Nokia propun ca senzorul sa fie purtat precum un ceas, la incheietura mainii, sau in jurul gatului, pe o banda compusa din celule solare. In acest fel, cele doua parti vor comunica intre ele prin NFC (near field communications) sau RFID.

Senzorul va monitoriza doar ceea ce i se cere, acesta putand fi ajustat dupa preferintele utilizatorului. Astfel, aparatul poate fi reglat pentru a analiza noxele din jur, cat de sanatoasa e hrana zilnica sau gradul de poluare al zonei in care locuiti.

Nokia Eco Sensor Concept

"Prin crearea conceptului Nokia Eco Sensor, speram ca vom stimula inceputul unei discutii intre industria telefoanelor mobile si consumatori. Prin intermediul acestor discutii speram ca vom dezvolta noi idei impreuna, care vor conduce industria telefoanelor mobile spre un viitor mai bun", se arata pe site-ul oficial Nokia.

Antena3