Noul Mercedes GLK

Data publicarii: 19-04-2008 | Auto

Cu o saptamana inaintea debutul mondial prevazut sa aiba loc in cadrul Salonului Auto de la Beijing, constructorul german a dezvaluit noul SUV compact GLK, model care a putut fi admirat in avanpremiera la Detroit sub forma unui concept.

Gandit sa rivalizeze cu BMW X3 si cu viitorul Audi Q5, noul GLK afiseaza o imbunatatire evidenta in ceea ce priveste calitatea comparativ cu precedentele SUV-uri produse de Mercedes, in ciuda faptului ca este pozitionat ca un offroader entry level.

Noul model va fi disponibil atat cu tractiune pe putnea spate, cat si cu sistemul de tractiune integrala permanennta 4Matic. Varful de gama, GLK350, va avea o masa proprie de aproape doua tone si va fi propulsat de un motor V6 de 3,5 litri si 268 CP capabil sa atinga "suta" in 6,5 secunde si creditat cu un consum mediu de 10,2 l/100 km. Versiunea de top va fi lansata pe piata la inceputul lui 2009, in timp ce pentru piata europeana vor fi disponibile doua variante diesel: 220CDI si 320CDI.

Mercedes-Benz GLK

Noul GLK va fi construit la uzina Mercedes din Bremen si va disponibil la interior cu insertii din lemn Sienna Pine si insertii cromate, plafon panoramic din sticla, radio satelit SIRIUS sau blocuri optice bi-xenon. De asemenea, versiunea standard va oferi jante de 19 inch, climatizare bi-zona, volan si scaune reglabile, display color de 5 inch si conexiune Bluetooth.

Auto.ro