Primaria Sectorului 6 implementeaza sistemul de acceptare a platilor on-line

Data publicarii: 22-04-2008 | Finante-Banci

Primaria Sectorului 6 integreaza sistemul de acceptare a platilor on-line prin Internet, ce a fost realizat folosind modulul de plati din cadrul Ghiseului Virtual de Plati, dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, se arata intr-un comunicat de presa.

Aceasta aplicatie va da posibilitatea cetatenilor din Sectorul 6 sa plateasca taxe si impozite online cu ajutorul cardului bancar.

Sistemul implementat de primarie imbina infrastructura de tehnologia informatiei cu aplicatii software. Obiectivul este atat eficientizarea activitatilor interne (de tip back-office), cat si imbunatatirea calitatii serviciilor publice oferite populatiei (de tip front-office).

MCTI sustine informatizarea administratiilor publice si in acest sens, in cea de-a doua parte a acestui an vor fi lansate apeluri de proiecte din fonduri structurale pentru patru operatiuni destinate dezvoltarii si eficientizarii serviciilor electronice: eGuvernare, Interoperabilitatea serviciilor existente, eLearning si eHealth. Bugetul disponibil pentru aceste patru operatiuni este de 75 milioane euro.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat proiectul "Ghiseul Virtual de Plati" la finele anului 2005. Serviciul de plata online a amenzilor de circulatie a presupus interfatarea sistemului de gestiune a amenzilor de circulatie la nivelul Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti si a Ghiseului Virtual de plati.

Aceasta modalitate de plata a fost inclusa in cadrul programului de e-Government. In prezent, intretinerea proiectului este efectuata de catre specialistii Directiei Generale pentru Tehnologia Informatiei si Programe Europene din cadrul Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: