Romanii se plang ca muncesc prea mult si ca zilele libere sunt prea putine

Data publicarii: 30-04-2008 | HR/Cariere

Prea multa munca si prea putine zile libere - acesta este unul dintre ofurile care ii macina pe romani. Cel putin acestea sunt concluziile unui sondaj, care arata ca peste 77% dintre romani considera ca cele 28 de zile libere acordate intr-un an, potrivit legii, sunt insuficiente. Si au dreptate sa fie suparati. Spre exemplu, finlandezii stau acasa 44 de zile intr-un an, iar francezii si lituanienii - 40. Doar olandezii si britanicii mai au doar cate 28 de zile libere.

Romanii au mai fost intrebati si cum percep "vacanta" de ziua Muncii, adica de 1 mai. 45% dintre respondenti au spus ca este un prilej de a merge in vacanta la mare, la munte sau la iarba verde, si doar 10,8% dintre ei il asociaza cu sarbatoarea micilor si a berii.

Romanii sunt codasi si la capitolul sarbatori legale. In 2007, portughezii si ungurii au avut 18 sarbatori legale, iar grecii, francezii sau nemtii cate 12. Romanii sunt la coada clasamentului, cu 7 zile libere cu ocazia sarbatorilor. Sondajul realizat de eJobs a fost facut pe un esantion de peste 3.500 de romani.

Antena 3