Miliardarul rus Suleiman Kerimov este interesat de o investitie in cadrul Fortis

Data publicarii: 01-05-2008 | International

Miliardarul rus Suleiman Kerimov, unul dintre principalii actionari ai grupului Millenium, ar putea investi in cadrul bancii belgiano-olandeze Fortis, a anuntat miercuri presedintele Fortis, Maurice Lippens, citat de Ria Novosti.

Lippens a spus ca miliardarul este interesat de achizitia in cadrul Fortis.

"Cred ca ne aflam in portofoliul sau. Sunt incantat de posibilitatea de a avea un actionar atat de profesionist ca Millenium", a declarat acesta in cadrul unui interviu acordat cotidianului Libre Belgique.

Presedintele Fortis regreta criticile aduse de presa in legatura cu Kerimov.

"Regret articolele aparute in presa, care sunt ofensatoare pentru Kerimov. Acesta este unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din Rusia si este bine privit in Statele Unite si in Marea Britanie", a mai spus Lippens.

Grupul Fortis ofera servicii bancaresi de asigurari pe piata internationala, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice. Fortis se afla printre primele 20 de organizatii financiare din Europa si este lider in Benelux.

Suleiman Kerimov, a carui avere este estimata de Forbes la 18 miliarde dolari, controleaza Polimetall si detine actiuni in cadrul Gazprom si Sberbank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: