Time: Lista celor mai influente 100 de persoane din lume

Data publicarii: 02-05-2008 | International

Presedintele american George W. Bush revine pe lista celor mai influente 100 de persoane din lume, intocmita de revista Time, in timp ce voturile cititorilor s-au dus catre Shigeru Miyamoto, creatorul lui Mario, erou al jocului video Nintendo, relateaza AFP.

Redactia Time l-a plasat pe lista celor mai influenti lideri din lume pe Dalai Lama, urmat de presedintele rus in exercitiu, Vladimir Putin, pe care aceeasi revista il desemnase omul anului 2007, si de cei trei candidati la alegerile prezidentiale americane, in aceasta ordine: Barack Obama, Hillary Clinton si John McCain.

George W. Bush, care nu a figurat pe lista Time din 2007, revine pe locul 7, dupa presedintele chinez Hu Jintao. In schimb, liderul al-Qaida, Osama ben Laden, nu mai este pe lista in 2008.

Actorii Angelina Jolie si Brad Pitt triumfeaza la categoria "Eroi si pionieri", urmati de prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey. Mia Farrow si jucatorul de tenis Andre Agassi ocupa locurile 4 si respectiv 5, in timp ce pe locul al treilea figureaza un tanar atlet sud-african, Oscar Pistorius, un sprinter cu performante remarcabile, care, desi alearga cu ajutorul unor proteze, avand picioarele amputate de la varsta de un an, nu a fost lasat sa concureze la Jocurile Olimpice de la Beijing considerandu-se ca tehnologia de care se foloseste ca persoana cu dizabilitati de fapt il avantajeaza in fata sportivilor normali.

La categoria "artisti", tanara cantareata a serialului Hannah Montana, Miley Cyrus, se claseaza, la numai 15 ani, pe locul al doilea, devansandu-l pe Robert Downey Jr., clasat pe locul al treilea. Cantareata pop Mariah Carey reintra in clasament, pe locul 8, in timp ce regizorii Joel si Ethan Coen obtin locul al cincilea, urmati de Bruce Springsteen. George Clooney este pe locul 14.

Surpriza a venit din partea cititorilor care au votat pe site-ul publicatiei: aproape doua milioane de voturi s-au dus la creatorul Nintendo, Shigeru Miyamoto, considerat "tatal" jocurilor video moderne. Japonezul l-a invins pe cantaretul sud-coreean Rain, castigatorul din 2007, care s-a clasat pe locul al doilea in 2008. In clasamentul preferintelor cititorilor, George Clooney e pe locul 10, devansat de fotomodul Heidi Klum (locul 4), fostul fotomodel Tyra Banks (5), fostul vicepresedinte american Al Gore (8) sau fostul candidat la investitura republicanilor pentru alegerile prezidentiale Mike Huckabee (9).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: