Agentia de Plati scoate la concurs posturile de conducere ale sucursalelor, in urma descentralizarii

Data publicarii: 05-05-2008 | HR/Cariere

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va scoate la concurs posturile de director executiv din cele 42 de sucursale ale institutiei, masura fiind necesara ca urmare a reorganizarii prin care centrele judetene au primit personalitate juridica.

"Pentru ca s-a dat independenta juridica centrelor judetene, s-a schimbat organigrama iar postul de conducere trebuie scos la concurs. In acest moment, nu se stie daca va fi un concurs propriu zis sau numire politica", a declarat presedintele Sindicatului National APIA, Mihai Vasilescu.

Potrivit APIA, directorii centrelor judetene au fost notificati in data de 21 aprilie, urmand ca dupa expirarea preavizului, respectiv dupa data de 17 mai, posturile respective sa fie scoase la concurs.

"Dupa expirarea preavizului, in fiecare sucursala APIA va fi scos la concurs postul de director general, iar interimatul va fi asigurat de actualii directori", a declarat purtatorul de cuvant APIA, Dragos Nacuta.

APIA este institutia responsabila cu gestionarea fondurile europene destinate platilor directe la hectar, bani de care vor beneficia circa 1,2 milioane de fermieri. Schema de resurse umane a agentiei prevede ca numarul maxim de angajati ai agentiei sa fie de 5.000 de persoane. Pentru a stimula activitatea angajatilor, Guvernul a decis, in 2006, majorarea salariilor de baza cu 75% pentru functionarii publici angajati ai APIA.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: