Yahoo lasa usa deschisa pentru Microsoft, insa ar putea incheia un acord cu un fond de hedging

Data publicarii: Astazi, 06-05-2008 | International

Directorul executiv Yahoo, Jerry Yang, s-a aratat luni mai deschis fata de Microsoft Corp, spunand ca era in cautarea unor puncte comune in momentul in care producatorul de software a incheiat brusc discutiile, relateaza Reuters.

Yang a declarat intr-un interviu acordat Reuters ca are "pareri mixte" in legatura cu deznodamantul acestui weekend, dupa ce investitorii si-au manifestat dezamagirea fata de intrruperea negocierilor, determinand o depreciere a actiunilor cu 15%.

"Negociam o modalitate de a ajunge la un acord si apoi, duminica, au decis sa se retraga", a declarat co-fondatorul companiei. "Ei au inceput totul si apoi s-au retras".

Intrebat daca Yahoo va lasa in continuare o usa deschisa negocierilor cu Microsoft, Yang a spus "Daca au ceva nou de spus, da...Sunt mai mult decat dornic sa ascult".

Yahoo Inc s-ar putea confrunta cu presiuni si cu o posibila incercare de preluare alternativa din partea fondurilor de hedging, ce incearca sa reia afacerea.

Dispunand de o putere de miliarde de dolari, unele fonduri activiste de hedging se pregatesc deja de o campanie dupa ce discutiile de trei luni dintre Microsoft si Yahoo au fost suspendate la sfarsitul saptamanii trecute.

Microsoft s-a retras, anuntand ca nu va oferi mai mult de 33 dolari/actiune, in timp ce Yahoo a cerut inca 4 dolari/actiune pentru a ajunge la un acord.

Expertii considera ca probabil va fi nevoie de unul sau mai multe fonduri puternice pentru a cumpara o participatie majora in Yahoo si pentru a finanta o campanie de preluare alternativa viabila.

Jordan Rohan, fondatorul companiei de consultanta in domeniul digital media Clearmeadow Partners, a spus ca Yahoo ar putea sa aleaga ca partener grupul Time Warner sau sa cumpere AOL, pentru a da o nota pozitiva situatiei, insaniciuna dintre aceste optiuni nu va oferi rezultate bune pentru actionari.

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: