Commerzbank anunta noi deprecieri de active, afirmand ca efectele crizei se inrautatesc

Data publicarii: 07-05-2008 | Finante-Banci

Banca germana Commerzbank a avertizat miercuri ca tinta de profit pentru anul 2008 devine tot mai greu de atins, intr-o perioada in care criza pietelor financiare restrictioneaza investitiile, ducand la noi deprecieri de active, informeaza Reuters.

A doua banca a Germaniei a anuntat noi deprecieri de active in valoare de 244 milioane euro (377,9 milioane dolari) pentru primele trei luni ale anului, precizand ca ar mai putea raporta si alte deprecieri suplimentare.

In ciuda faptului ca impactul este modesc fata de alte victime ale crizei creditelor, precum UBS, lucrurile se complica pentru o banca ce doar ce reusise o revenire atunci cand au aparut primele semne ale crizei actuale.

Deprecierile de active au afectat profitul inregistrat in primul trimestru din 2008.

Profitul inainte de plata taxelor a scazut la 410 milioane euro, fata de perioada similara din 2007, cand profitul a fost de doua ori mai mare.

"Va fi foarte greu sa obtinem rezultate comparabile cu cele din 2007", a declarat directorul executiv al bancii, Klaus-Peter Mueller.

Banca mizase initial pe un profit net de 1,9 miliarde euro in 2008, asemanator cu castigurile din 2007.

Cotatia titlurilor Commerzbank a scazut cu aproape 40% in cursul ultimului an, din cauza sporirii temerilor legate de efectele crizei creditelor asupra balantei contabile a bancii.

Commerzbank, dupa cum sugereaza si numele, face afaceri in principal cu companii de dimensiuni medii si mici.

Germania si-a construit economia pe exporturi, iar companiile nationale sunt foarte vulnerabile la volatilitatea pietelor financiare globale.

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: