Banca Romaneasca lanseaza un cont de economii in lei cu dobanda anuala de 9%

Data publicarii: 07-05-2008 | Finante-Banci

Banca Romaneasca lanseaza in aceasta saptamana contul de economii "Flexibil", de tip cont curent in lei, cu o dobanda de 9% pe an si adresat populatiei,care nu va plati impozit pe dobanda incasata la acest produs bancar, a anuntat miercuri banca.

Banca Romaneasca mareste totodata nivelul dobanzilor pentru depozitele la termen in lei, cu dobanda fixa, care sunt cuprinse acum intre 9% si 11% pe an, in functie de scadenta depozitului.

Pentru depozitul constituit pe sase luni, dobanda anuala s-a majorat de la 9% la 11%, iar in cazul depozitelor pe trei luni, dobanda a crescut de la 9,1% la 10,75%.

Banca Romaneasca a raportat pentru anul trecut o crestere a profitului cu 8% pana la 12 milioane euro, odata cu dublarea portofoliului de credite, la 1,54 miliarde euro.

Banca a deschis anul trecut 46 de unitati noi, extinzandu-si reteaua nationala la 122 de unitati, ceea ce a determinat si cresterea numarul de angajati cu 41%, pana la 1.539.

Banca Romaneasca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: