HSBC recunoaste pierderea datelor bancare a 159.000 de clienti ce apartin unei filiale din Hong Kong

Data publicarii: 09-05-2008 | International

Grupul bancar global HSBC a recunoscut ca a pierdut un server pe care erau stocate datele bancare a 159.000 de clienti ce apartin unei filiale din Hong Kong, determinand anumiti clienti sa-si inchida conturile, informeaza Reuters.

Banca a declarat ca a pierdut serverul in timpul lucrarilor de renovare la o filiala din districtul Kwun Tong pe 26 aprilie. Politia a declarat ca serverul a fost furat, continuand investigatiile.

Datele stocate pe server includ numere de conturi, numele clientilor, numarul de tranzactii si tipurile de tranzactii, insa nu contin PIN-urile clientilor, parole sau ID-uri, a precizat grupul.

"Serverul este protejat de mai multe programe de securitate. Riscul unor scurgeri de date sau al unor tranzactii frauduloase rezultat in urma pierderii serverului este destul de mic", a adaugat compania.

Directorul de operatiuni bancare al HSBC in Asia si China, Vincent Cheng, si-a cerut scuze in fata clientilor, asigurand ca niciunul dintre acestia nu va fi raspunzator in fata unor pierderi financiare rezultate in urma posibilelor activitati frauduloase.

"In numele HSBC, imi cer scuze in fata tuturor clientilor afectati. HSBC isi va asuma toata responsabilitatea pierderilor", a declarat Cheng.

Anumiti clienti si-au exprimat nemultumirile fata de situatia creata, recurgand la inchiderea conturilor.

"Sunt ingrijorat pentru ca acum alti oameni imi cunosc ID-ul, numarul cardului si banii stocati. Este destul de grav", a declarat unul dintre clienti pentru televiziunea din Hong Kong.

Altii au acuzat banca de faptul ca a stat aproape doua saptamani pentru a confirma furtul si a informa clientii.

HSBC a declarat insa ca a urmarit procedurile formale si ca a avut nevoie de timp pentru a intreprinde propriile investigatii interne.

"Am raportat acest caz in cinci zile lucratoare catre autoritatea monetara din Hong Kong, insa a trebuit totodata sa analizam daca am facut tot ce puteam in acest caz", a precizat banca.

NewsIn

Tag-uri: