Metoda inedita de evitare a amenzii pentru depasirea vitezei, inventata de chinezi

Data publicarii: 10-05-2008 | Diverse

Nu numai romanii sunt inventivi, atunci cand e vorba de ilegalitati. Soferii chinezi au descoperit si aplicat noi metode pentru a evita amenzile pentru depasirea vitezei. Astfel, vitezomanii din China si-au montat pe masini dispozitive care schimba numarul de inmatriculare, cu un altul, in cateva secunde. Datorita numarului de inmatriculare astfel inlocuit, chinezii care depasesc viteza legala sunt aproape imposibil de detectat prin camerele video instalate pe autostrazi.

Politistii chinezi se uita neputinciosi la imaginile capturate de camerele video, si recunosc ca se confrunta cu o problema serioasa, in ceea ce priveste depistarea si amendare vitezomanilor care au montate astfel de dispozitive.

"Sansele de a-i prinde pe acesti soferi sunt aproape nule. Mai mult de 50 la suta dintre autoturismele surprinse de camerele video depasind viteza legala, dar si comitand alte infractiuni, au placute de inmatriculare false", a recunoscut un politist de circulatie, din orasul Yangjiang, citat de Sky News.

Dispozitivul, care dispune si de telecomanda, poate fi cumparat pentru suma de 82 de euro. Exista, insa, si soferi care platesc dublul acestei sume pentru aparatul care le schimba numerele de inmatriculare in doar trei secunde, deoarece isi doresc sa nu mai primeasca vreodata o amenda pentru depasirea vitezei.

"Era in care iti schimbai numerele de inmatriculare cu mana a trecut de mult", a declarat un sofer chinez, pentru Sky News.

Antena3.ro