Valoarea pietei de marketing direct se va cifra la 25 milioane euro in 2008

Data publicarii: 12-05-2008 | Afaceri

Piata de marketing direct va creste anul acesta pana la nivelul de 25 de milioane de euro, cu circa 22 procente mai mult fata de 2007, a declarat directorul Asociatiei Romane de Marketing Direct (ARMD), Serban Goran.

In ce priveste problemele cu care se confrunta industria de profil, acesta a indicat nesiguranta tarifelor postale.

"In ultimii doi ani, Posta a marit tarifele cu peste 100% in special pe segmentele de servicii utilizate de catre marketingul direct. Asta a facut ca bugetele sa se consume pe costuri, in loc sa fie folosite pe creativitate. Mai mult, clientii agentiilor de marketing s-au speriat de aceste costuri - peste 40% din costul unei campanii de marketing direct - si s-au reorientat fie spre alte canale de comunicare, fie spre alte medii, respectiv online sau SMS", a precizat Goran.

Marketingul direct consta in promovarea produselor si a serviciilor adresata direct clientilor, persoane fizice, prin mijloace de genul postei, inclusiv cea electronica, sau alte mijloace de marketing la distanta, altele decat modalitatile promotionale obisnuite.

"Tot ceea ce presupune o comunicare directa intre o companie sau un brand si o alta companie sau persoana privata poate fi considerata un serviciu sau o activitate de marketing direct. De la colectarea de taloane de promotie si introducerea acestora intr-o baza de date sau pregatirea unui mesaj SMS sau e-mail sau pregatirea unei interfete web pentru introducerea unor date personale, toate fac parte din serviciile oferite de o agentie de marketing direct. Desigur, putem vorbi si de servicii de creatie a unor materiale destinate comunicarii directe sau de distributia acestora la adrese bine determinate, segmentate in functie de grupurile tinta ale comunicarii respective", a explicat reprezentantul ARMD.

Asociatia Romana de Marketing Direct are peste 40 de membri, atat agentii de marketing direct, cat si clienti sau furnizori de servicii postale sau telecomunicatii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: