Guvernul a anulat majorarea salariala de 75% pentru functionarii care lucreaza cu fonduri europene

Data publicarii: 13-05-2008 | Economie

Articolul care prevede o majorare a salariilor de baza de 75% in cazul angajatilor ministerelor Agriculturii si Economiei care lucreaza cu fonduri europene a fost abrogat de Guvern in sedinta de saptamana trecuta, printr-o ordonanta de urgenta.

Articolul abogat prevede ca "personalul din aparatul propriu al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si personalul din Directia generala de programare bugetara, Directia generala de sinteza a politicilor bugetare, Directia generala de metodologie contabila institutii publice si Directia generala trezorerie si contabilitate publica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor beneficiaza de o majorare a salariilor de baza de 75%".

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declara luni ca suma pe care Executivul trebuie sa o plateasca pentru drepturi salariale neachitate unor categorii bugetare, intre 2000 - 2005, depaseste 2 miliarde lei, precizand ca reintroducerea unor sporuri va afecta echilibrul bugetar.

"Unele sporuri care au fost anulate sunt pe cale de a fi reintroduse, ceea ce va afecta echilibrul bugetar", a afirmat Vosganian.

El a criticat cresterea, pe care a caracterizat-o excesiva, a sporurilor pentru persoanele din ministere care lucreaza cu fonduri europene.

"Toate ministerele lucreaza cu fonduri europene. Daca am fi acceptat cresterea cu 75% a salariilor pentru personalul ministerului Agriculturii, am fi creat discriminare in raport cu alte ministere. De accea, am anulat ordonanta de urgenta care prevedea aceasta crestere", a spus ministrul Economiei si Finantelor.

Ministrul a spus ca Executivul vrea o noua lege a salarizarii in care sa fie cuprinse toate sporurile salariale.

"Vrem sa introducem toate sporurile in salarii, date fiind politicile actuale din Romania, care fac dificila o asemenea legislatie", a mentionat Varujan Vosganian.

El afirma, la inceputul acestui an, ca salariile bugetarilor trebuie sa creasca intr-un ritm cu o singura cifra in 2008, pentru a pastra echilibrul macroeconomic.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: