O greva a transportatorilor provoaca o penurie de benzina in Grecia

Data publicarii: 14-05-2008 | International

O greva a transportatorilor greci a provocat o penurie de benzina, a golit magazinele si a determinat blocarea vaselor maritime in porturi, relateaza AFP.

Grevistii, care au lansat actiunea de protest saptamana trecuta, cer marirea tarifelor lor cu 13%, in urma cresterii pretului petrolului, in conditiile in care Guvernul le propune o crestere de doar 5%.

Sindicatele urmeaza sa decida miercuri daca vor continua sau nu greva, la incheierea negocierilor cu autoritatile, care au inregistrat unele progrese, dar nu unele esentiale.

Intre timp, soferii stau ore intregi la cozi la putinele benzinarii aprovizionate. In conditiile in care sezonul turistic a inceput, cinci curse maritime catre insulele Cyclades si din estul Marii Egee au fost anulate incepand de luni, din lipsa carburantului necesar vapoarelor, potrivit companiilor.

Lantul  german de distributie Lidl si-a cerut scuze in presa de marti pentru lipsa a numeroase produse din magazinele sale din Grecia, iar diverse sindicate ale comerciantilor cereau reluarea aprovizionarii.

Greva a perturbat si activitatea in agricultura si distributia produselor din acest sector.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: