Marile banci din SUA doresc centralizarea reglementarilor financiare sub o autoritate unica

Data publicarii: 16-05-2008 | International

Un grup de lobby ce reprezinta cele mai importante banci din SUA si cele mai importante companii de asigurari a anuntat ca lanseaza o initiativa in Congres pentru a centraliza reglementarile financiare sub un grup condus de ministrul american de finante, Henry Paulson, scrie Reuters.

Grupul de lobby al companiilor financiare a precizat ca directori executivi din cele aproape 100 de companii membre vor merge la Washington luna viitoare pentru a sustine initiativa.

In cadrul intalnirilor cu judecatorii, grupul de lobby va cauta sprijinul pentru un nou plan de reforma oferind 68 de recomandari.

Presedintele grupului de lobby, Steve Bartlett, a precizat ca Congress SUA si administratia Bush "poate si trebuie" sa ia in considerare initiativele.

Aceasta este ultima propunere din partea sectorului corporativ american legata de modul de control al guvernului asupra bancilor, companiilor de asigurari si pietelor.

Propunearea grupului de lobby vine intr-un moment in care Congresul SUA se concentreaza asupra crizei creditelor ipotecare, preturilor crescute la benzina si asupra campaniei electorale.

Cea mai importanta dintre propuneri este cea legata de extinderea Grupului de Lucru al Presedintelui pe Piete Financiare (PWG) astfel incat sa fie in centrul reglementarilor financiare.

Stabilit in 1980, PWG este un comitet de organisme federale de reglementare ce se reuneste pentru a discuta problemele financiare.

Prezidat de Henry Paulson, comitetul include sefii sistemului american de banci centrale (Fed), precum si membri din alte comisii financiare.

Companiile financiare doresc mai multa coordonare in cadrul organismelor de reglementare, comitetul PWG fiind in masura sa acopere acest lucru.

O a doua cerere importanta este crearea unor "reglementari bazate pe principii", centrate pe ideea ca reglementarile ar trebui sa fie mai putin detaliate si mai mult aplicabile de la un sector la altul.

Cel mai important lucru dorit de comitet este ca Congresul sa ia masurile necesare pentru a oferi companiilor de asigurari posibilitatea de a raspunde in fata unui singur organism de reglementare financiara, in loc de zeci de organisme de reglementare, ale statului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: