Afacerile Rompetrol Rafinare au crescut in primele 3 luni cu 57%, la un miliard dolari

Data publicarii: 16-05-2008 | Afaceri

Rompetrol Rafinare a inregistrat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri bruta de un miliard dolari, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acest indicator a fost de 664 milioane dolari, potrivit datelor preliminare si neauditate prezentate de Rompetrol.

"Profitul operational din aceeasi perioada (EBITDA) a fost de 11,6 milioane dolari, cu 59 % mai putin decat in primele trei luni ale lui 2007, cand acesta era de 28 milioane dolari. Cauzele acestui rezultat sunt legate de evolutia pretului barilului de titei pe piata internationala, cu efect in reducerea marjelor de rafinare, si deprecierea dolarului in raport cu euro, care au determinat si un rezultat net negativ de 48 de milioane dolari (trimestrul intai 2008). Comparatia cu perioada similara a anului trecut indica o crestere a pretului titeiului cu aproximativ 70%. Rezultatele financiare au fost influentate negativ si de cresterea cheltuielilor financiare, ca urmare a majorarii dobanzilor de referinta pe piata interbancara", potrivit unui comunicat al Rompetrol.

Rafinaria Petromidia estimeaza pentru acest an un avans al cifrei de afaceri nete pana la 3,16 miliarde dolari si un profit operational (EBIT) de pana la 40,83 milioane dolari.

In 2007, cifra de afaceri neta consolidata ale Rompetrol Rafinare s-a cifrat la 2,61 miliarde dolari (6,41 miliarde lei), iar profitul  operational consolidat de 33,81 milioane dolari (aproximativ 83,05 milioane lei).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: