IFC finanteaza proiecte imobiliare in mai multe state din regiune, printre care si Romania

Data publicarii: 16-05-2008 | Imobiliare

International Finance Corporation (IFC), organizatie membra a Grupului Bancii Mondiale, a semnat un acord cu Soravia Real Estate Development din Austria, pentru efectuarea de investitii imobiliare si acordarea de credite neipotecare in Romania, Bulgaria, Macedonia si Serbia, a anuntat, vineri, IFC.

Aceste proiecte vor contribui la crearea de noi locuri de munca si vor asigura o infrastructura imobiliara accesibila companiilor locale. Aceasta este prima investitie efectuata de IFC intr-o companie de dezvoltare a proprietatii imobiliare ce se axeaza pe regiunea Balcanilor.

"Acest acord reprezinta un parteneriat foarte important si strategic pentru noi. IFC va asigura finantare si expertiza pe pietele locale in curs de dezvoltare care duc lipsa de proprietati imobiliare comerciale", a declarat directorul financiar al Soravia, Martin Ohneberg.

Compania Soravia are, de asemenea, in vedere alte proiecte imobiliare comerciale in Albania, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Muntenegru si Ucraina.

IFC, organizatie membra a Grupului Bancii Mondiale, a alocat 8,2 miliarde dolari in 2007 si a mobilizat o suma suplimentara de 3,9 miliarde dolari prin intermediul consortiilor si al finantarilor structurate pentru 299 de investitii din 69 de state in curs de dezvoltare. De asemenea, IFC a furnizat servicii de consultanta in 97 de tari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: