Curtea de Conturi americana va evalua politica anticoruptie a Bancii Mondiale

Data publicarii: 18-05-2008 | International

Curtea de Conturi americana (GAO) va lansa peste doua luni o evaluare a eforturilor Bancii Mondiale pentru a limita coruptia in imprumuturile acordate tarilor sarace, la cererea a doi senatori de Indiana, relateaza AFP.

"Am acceptat cererea, iar lucrul va incepe in doua luni", a declarat Chuck Young, purtatorul de cuvant al Government Accountability Office (GAO).

Miercuri, senatorii Dick Lugar (republican) si Evan Bayh (democrat) au cerut in scris GAO "sa studieze daca Banca mondiala a luat masuri adecvate pentru a combate coruptia si pentru a desfasura cu eficienta programe concepute pentru a combate saracia in lume".

"Anul trecut, Congresul a acordat 950 de milioane de dolari Asociatiei Internationale pentru Dezvoltare a Bancii Mondiale", structura care acorda imprumuturi tarilor ai caror locuiori au un venit de sub doi dolari pe zi, au amintit cei doi congresmeni. "Pentru anul fiscal 2009, presedintele a cerut ca aceasta suma sa fie ridicata la 1,27 miliarde", au adaugat ei.

Statele Unite sunt principalul actionar al Bancii Mondiale.

Lupta anticoruptie este un subiect foarte delicat pentru Banca Mondiala. Fostul sau presedinte, Paul Wolfowitz, a lansat o politica ofensiva in acest sens, care i-a atras resentimente profunde atat din interiorul cat si din afara institutiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: