Peste 700 de firme din tara si strainatate vor participa la Construct Expo Ambient

Data publicarii: 19-05-2008 | Diverse

Peste 700 de firme din 19 tari, vor participa timp de cinci zile la cea de-a XV-a editie a expozitiei internationale de amenajari interioare si exterioare, finisaje si decoratiuni Construct Expo Ambient, au anuntat luni reprezentantii Romexpo, organizatorii evenimentului.

"Construct Expo Ambient va reuni 730 de firme din care peste 460 romanesti. Sunt reprezentate 19 tari printre care Australia, China, Franta, Germania, Grecia, Italia, Statele Unite si altele, care vor expune pe o suprafata de peste 45.000 mp. Portofoliul de produse propuse pietei la Construct Expo Ambient acopera toate nevolie de decorare exterioara si interioara, de la temelia casei, pana la acoperis", a declarat directorul de organizare targuri si expozitii in cadrul Romexpo, Catalin Trifu.

Potrivit acestuia, tematica expozitiei care va avea loc intre 21-25 mai la Romexpo, este foarte diversificata si cuprinde un salon de produse si sisteme pentru finisaje, un salon de amenajari de interior si unul de amenajari exterioare. In cadrul Construct Expo Ambient va fi organizat si un salon de ferestre si usi care va reuni 228 de firme din care 150 romanesti, iar spatiul de expunere va fi de 18.000 mp in 10 pavilioane. Alte 25 de firme din patru tari, Bulgaria, Italia, Marea Britanie si Romania, vor expune in aceeasi perioada in cadrul expozitiei internationale de produse, tehnologii, masini si echipamente din industria ceramicii, sticlariei si portelanului, Cer Glass 2008.

Legat de evolutia preturilor pe piata materialelor de constructii, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii (APMCR), Claudiu Georgescu, sustine ca acestea sunt direct influentate de pretul barilului de petrol si de evolutia acestuia, dar si de alti factori. "Cimentul, caramida, BCA, sticla, toate inglobeaza eneregie intr-un procent de 30%. De aceea crestereile sunt influentate de evolutia petrolului, dar si de dezechilibrul dintre cererea si oferta. In plus, mai conteaza si politica firmelor si de ce profit si-au propus sa obtina", a spus Georgescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: