Casa Nationala de Pensii va publica listele cu angajatorii care nu au depus declaratiile individuale

Data publicarii: 20-05-2008 | Finante-Banci

Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), va cere caselor de pensii din fiecare judet liste cu angajatorii care nu au depus, inca, declaratiile individuale de aderare la pilonul II si le va face publice, a declarat presedintele CNPAS, Mariana Campeanu.

"Vom lua masuri pentru a afla care sunt angajatorii care nu si-au facut datoria. Sunt foarte multe firme care nu au depus la timp declaratiile nominale pentru angajati si care trebuie sa inteleaga ca acum este mult mai stringent ca inainte sa respecte termenele", a adaugat presedintele CNPAS.

Campeanu a precizat ca declaratia nominala "nu reprezinta o simpla hartie", ci este singurul act care dovedeste activitatea profesionala a unei persoane.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

ING Fond de Pensii a atras 1,38 milioane de clienti si controleaza o treime din piata (33,2%). Pe locul al doilea se afla Allianz-Tiriac Pensii Private cu 1,065 milioane de persoane inscrise (25,64% din piata), iar pe locul al treilea Generali Fond de Pensii, cu 389.607 clienti si 9,37% din piata. Locul al patrulea este ocupat de Aviva Pensii Private, cu 305.848 aderenti si 7,36% din piata.

NewsIn