In supermarket nu este indicat sa fii insotit de copil si sotie

Data publicarii: 20-05-2008 | Lifestyle

Marfurile asezate in apropierea casei de marcat sau semnalizate cu reclame luminoase nu fac decat sa distraga atentia cumparatorului de la produsele de care are nevoie, noteaza Gardianul.

In contextul in care preturile la produse alimentare au explodat, iar tendinta de crestere se mentine, bugetele romanilor sunt date peste cap. Iata cateva sfaturi pentru a putea face economii la cumparaturi fara sa sacrificam calitatea. Evitati sa mergeti cu copiii si sotiile la cumparaturi. Se stie ca cei mici nu sunt interesati de bugetul familiei si nu le pasa daca o jucarie are un pret exorbitant.

De asemenea, acestia sunt tinta principala a ambalajelor viu colorate si a reclamelor. "Copiii vor dori de fiecare data sa li se cumpere ceva, chiar daca nu au nevoie de produsul respectiv. Ei simt, in special, nevoia sa fie bagati in seama, dar de multe ori aceasta atentie se poate transforma in cheltuieli inutile, bataie de cap si pierdere de timp", a declarat presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor Romania, Costel Stanciu. Potrivit acestuia, cumparatorii trebuie sa fie atenti si la asezarea in raft a produselor, intrucat cele expuse in raza lor vizua

la, la nivelul privirii, vor fi intotdeauna mai scumpe decat cele de pe rafturile de jos. De asemenea, nu este o idee buna sa mergeti la cumparaturi atunci cand va este foame. Cumparatorii au tendinta sa fie mai impulsivi si sa cumpere lucruri inutile cand merg la magazin cu stomacul gol. Cumparaturile angro sau in cantitate mai mare sunt, in mod traditional, mai economice, dar nu se intampla asa intotdeauna. De aceea, unii experti recomanda sa comparati pretul diferitelor marci in functie de unitate.

Integral in Gardianul