Comisia Europeana a lansat o noua baza de date a ingredientelor produselor cosmetice

Data publicarii: 21-05-2008 | International

Comisia Europeana a lansat o noua baza de date online a ingredientelor folosite in fabricarea produselor cosmetice, simplificand accesul companiilor la informatii de ultima ora legate de substantele necesare dezvoltarii unor produse noi sau imbunatatirii celor existente, arata un comunicat al CE.

Noua baza de date, numita "CosIng" (Cosmetics Ingredients), inlocuieste vechiul document in format pdf, unul dintre cele mai accesate documente de pe pagina de internet a DG Enterprise. Cu ajutorul CosIng, companiile si autoritatile pot verifica daca si in ce fel este reglementata o anumita substanta la nivelul Uniunii Europene, de cand si in ce forma a fost reglementata de-a lungul timpului si care sunt opiniile Comitetului Stiintific al Produselor de Consum (SCCP), cel ce impune aceasta legislatie.

Industria europeana a cosmeticelor are o valoare ce depaseste 35 miliarde euro pe an, este foarte inovativa si, in medie, companiile de cosmetice inlocuiesc sau aduc imbunatatiri pentru peste 25% dintre produse in fiecare an. Cosmeticele sunt, de asemenea, importante produse de consum: in afara produselor "traditionale", precum parfumurile sau machiajul, includ produse de igiena personala, ca pasta de dinti, samponul si sapunul.

Directiva cosmeticelor solicita ca orice substanta utilizata in fabricarea cosmeticelor sa fie listata cu o nomenclatura internationala. Noua baza de date CosIng contine peste 15.000 de ingrediente cosmetice.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: