Facturile de apa ale bucurestenilor vor fi incarcate cu o noua taxa

Data publicarii: 22-05-2008 | Diverse

Adriean Videanu vrea sa instituie o taxa denumita "taxa municipala pe apa uzata", noteaza Cotidianul. Pe langa taxa pe apa de ploaie, bucurestenii vor mai plati inca o taxa. Primaria Capitalei vrea sa recupereze datoriile facute de institutie, pentru reabilitarea Statiei de epurare a Municipiului Bucuresti Glina, prin instituirea unei noi taxe pe apa care se scurge in canal. "Reabilitarea statiei de eupurare este finantata din surse multiple. 9,93% dintr-un imprumut contractat cu BEI, 11,97% dintr-un imprumut contractat cu BERD, 3,48% de la bugetul de stat si 54,62% din Fonduri ISPA.

In vederea rambursarii imprumuturilor incheiate cu BEI si BERD este necesara constituirea unui fond pentru recuperarea serviciului datoriei publice prin instituirea unei taxe municipale pe apa uzata", se precizeaza in proiectul de hotarare elaborat de expertii Primariei Capitalei.

Potrivit actului, taxa va fi perceputa persoanelor fizice si juridice care beneficiaza de serviciile de canalizare furnizate de Apa Nova, concesionarul serviciului de apa si canal al Capitalei.

Acesta fiind cel care va colecta aceasta taxa. "Concesionarul va fi indreptatit sa primeasca o remuneratie anuala pentru colectare care va fi facturata separat si anual concedentului. Remuneratia initiala este de 118.000 lei fara TVA daca suma maxima care trebuie colectata este mai mica de 12.336.000 de lei pe an, plus un procent de unu la suta (1%) din suma suplimentara colectata daca aceasta suma este mai mare sau egala cu 12.336.000 de lei", se precizeaza in proiectul de hotarare.

Taxa va intra in vigoare dupa doua luni de la data la care proiectul de hotarare va fi votat de catre consilierii generali si va fi perceputa pana la plata integrala a sumelor datorate de catre concedent conform imprumuturilor.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: