Fostul guvernator al bancii centrale a Italiei va fi judecat in cazul unui scandal bancar din 2005

Data publicarii: 24-05-2008 | International

Un judecator din Milano a decis vineri sa il cheme in fata justitiei pe fostul guvernator al bancii centrale a Italiei, Antonio Fazio, pentru rolul sau intr-un scandal bancar ce a avut loc in Italia in 2005, potrivit agentiei Ansa, informeaza AFP.

Decizia judecatorului Luigi Varanelli vine ca urmare a anchetei inceput[ de parchet in iulie 2007 contra fostului guvernator ca a demisionat din postul sau in decembrie 2005.

Scandalul bancilor italiene a erupt la sfarsitul anului 2005, cand au fost descoperite nereguli in tentativele de preluare a Banca Antonveneta de catre Banca Popolare Italiana (BPI), si a Banca Nazionale del Lavoro (BNL) de catre asiguratorul Unipol, pentru a bloca tentativa de preluare venite din partea olandezilor de la ABN Amro si spaniolilor de la BBVA.

Ascultarile telefonice facute de anchetatori au demonstrat complicitatea intre Antonio Fazio, un aparator al mentinerii nationalismului bancilor italiene, si fostul administrator delegat al BPI, Giuseppe Fiorani, in momentul in care primul a dat oficial autorizatia pentru preluarea BPI.

Fostul director responsabil cu supervizarea bancilor la banca centrala a Italiei, Francesco Frasca, si senatorul Luigi Grillo vor fi de asemenea judecati incepand cu 23 octombrie 2008 la Milano.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: