Beneficiarii sumelor din Fondul European de Garantare Agricola pot solicita plata unor sume in avans

Data publicarii: 24-05-2008 | Finante-Banci

Beneficiarii de finantari din Fondul European de Garantare Agricola vor putea solicita Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura plata unor sume reprezentand avansuri din ajutoarele financiare aferente masurilor de interventie pe piata, a decis Guvernul.

Conform hotararii adoptate, miercuri, de Executiv, vor fi acordate ajutoare pentru masurile care vizeaza finantarea programelor operationale ale organizatiilor de producatori, programele pentru restructurarea si reconversia plantatiilor de vita de vie si procesarea primara a inului si canepei pentru fibre.

In aceeasi categorie sunt incluse stocarea de unt si smantana, furnizarea de lapte si produse lactate in institutiile scolare, achizitionarea de unt si smantana de pe piata libera, destinate fabricarii produselor alimentare, stocarea carnii, ajutorul de restructurare pentru industria zaharului sau actiuni de informare si promovare a produselor agricole.

Valoarea avansului care se va acorda variaza in functie de masurile pentru care sunt destinate formele de sprijin, intre 0 si 110 la suta din valoarea ajutorului financiar. Potrivit noii reglementari, APIA are obligatia de a solicita beneficiarului o garantie pentru plata avansului, sub forma unei scrisori de garantie bancara sau a unui depozit in numerar in contul de garantii al APIA.

Fondurile vor fi acordate de la bugetul de stat sau din alte surse, inclusiv din rambursarile Comisiei Europene aferente Fondul European de Garantare Agricola.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: