Seful Moody's admite gravitatea articolelor despre erorile de la agentia de rating

Data publicarii: 26-05-2008 | International

Directorul executiv al agentiei de evaluare financiara Moody's a admis, vineri seara, gravitatea semnelor de intrebare ridicate de relatarile din presa despre o eroare intr-un model pe care agentia de rating il foloseste pentru evaluarea anumitor credite din Europa, arata Reuters.

In cadrul unei scrisori adresate clientilor, care a fost trimisa si presei, directorul general al Moody's Investors Service, Raymond McDaniel, a spus ca "va actiona rapid si decisiv pentru a solutiona orice nevoie de schimbare" in felul in care analistii de la Moody's fac evaluarile in vederea acordarii de calificative.

McDaniel a mai spus ca "nu este un lucru adecvat standardelor analitice si politicilor de companie sa schimbam modele si metodologii din alt motiv decat imbunatatirea acuratetei ratingurilor noastre".

Publicatia Financial Times a relatat, miercuri, ca o eroare de codare a unui model computerizat a avut ca efect acordarea unor calificative AAA unor produse financiare complexe, cu patru trepte peste nivelul la care ar fi trebuit evaluate respectivele produse.

Moody's a anuntat miercuri ca a angajat firma de avocatura Sullivan & Cromwell pentru a-si revizui procesul de acordare a ratingurilor pentru valori mobiliare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: