UniCredit Tiriac vrea sa isi mentina profitul net la 80 milioane euro in 2008

Data publicarii: 26-05-2008 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank tinteste cresterea veniturilor, mai ales din comisioane, prin abordarea unor noi segmente de clienti, si anticipeaza o mentinere a profitului net din 2008 la un nivel apropiat de cel de anul trecut, de aproape 80 milioane euro.

Strategia bancii, care a trecut printr-un amplu proces de integrare a jucatorilor Tiriac, HVB, UniCredit Romania si Banca di Roma, implica intrarea pe noi segmente de clienti - precum cel al pietei de masa si cel de companii mici (IMM-uri) - si extinderea retelei teritoriale cu pana la 300 de unitati in urmatorii trei ani, de la 152 de sucursale si agentii cate avea la sfarsitul primului trimestru.

"Tinta de profit a bancii este in conformitate cu profitul de anul trecut, pentru ca miza pentru noi, in 2008, nu este neaparat cresterea profitului, ci consolidarea si implementarea noii strategii. Principalul motor al cresterii o sa ramana in continuare businessul de corporate", a declarat presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

"Treptat, vom creste si pe celelalte segmente, in cel de consumer finance indirect, prin societatea de consumer finance pe care vrem sa o deschidem impreuna cu unitatea specializata a grupului", a mai spus Rasvan Radu.

Actionarii bancii au acceptat ca profitul net pe 2007, de aproape 79 milioane euro, sa fie reinvestit, in conditiile in care planul de extindere pentru anul 2008 vizeaza deschiderea a 70 de unitati. Raportarile pentru primul trimestru din acest an indica o crestere a profitului net cu 9,8% la 77,6 milioane lei (21 milioane euro).

Reprezentantii bancii nu pun accent numai pe cresterea volumului de active din portofoliu si, implicit, a cotei de piata, decat daca acestea sunt o consecinta a cresterii afacerii.

UniCredit Tiriac a raportat active de 3,74 miliarde euro dupa primele trei luni din 2008, in crestere cu 14,3%, exprimat in lei, comparativ cu trimestrul I din anul precedent. Rentabilitatea activelor bancii a crescut cu 0,14 puncte procentuale, la 2,9%.

Efectele indirecte ale crizei internationale isi pun amprenta si in Romania, astfel ca si seful bancii UniCredit Tiriac ia in calcul o incetinire a ritmului de crestere a activitatii de creditare.

"As spune ca majorarea creditarii va fi mai mica decat in 2007, dar nu as numi-o temperare, pentru ca va fi, totusi, o crestere semnificativa. Daca ne uitam pe primele trei luni, deja cresterea este de circa 11-12%, raportat la decembrie 2007", a precizat Rasvan Radu, care considera ca nu este necesara o majorare de capital. Creditele acordate IMM-urilor au inregistrat in primele doua luni o crestere peste tinta bancii, de circa 400-500%, fata de 150-200% cat era prognozat.

UniCredit Tiriac Bank are o pozitie dominanta pe segmentele imobiliar si de produse derivate, cu cate 15-20% pentru fiecare domeniu. Un alt obiectiv al anului in curs, spune Rasvan Radu, este cresterea calitatii serviciilor catre clienti, care este clar ca a avut de suferit anul trecut din cauza integrarii.

Bank Austria Creditanstalt coordoneaza afacerile grupului UniCredit in centrul si estul Europei si detine 55,2% din capitalul UniCredit Tiriac.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: