Cele mai scumpe zece apartamente din Bucuresti costa 8,7 milioane de euro

Data publicarii: 27-05-2008 | Imobiliare

Cel mai scump apartament din Bucuresti se afla in zona Dorobanti si se vinde cu 5.000 de euro/mpc, se arata intr-un top realizat de compania imobiliara Regatta, citat de Cotidianul. Apartamentul are trei camere, cu o suprafata construita de 240 mp, deci valoarea totala de vanzare ajunge la 1.200.000 de euro.

Pe locul al doilea se claseaza un apartament elegant situat in zona Herastrau. Cu o suprafata de 193 mpc, acesta se vinde cu 4.900 de euro, fara TVA, si va ajunge la o valoare totala de 1.125.383 de euro. Locuinta de pe locul al treilea se afla intr-un imobil de lux situat tot in zona Dorobanti. Are o suprafata totala de 184 mpc, iar pretul de vanzare este de 4.750 de euro/mp+TVA.

Locul al patrulea este ocupat de un apartament situat in zona Victoriei-Kiseleff. Suprafata construita este de 98 mp, cu o terasa de 48 mp. Pretul per metru patrat construit este 4.500 de euro/mpc+TVA, iar locul de parcare costa inca 20.000 de euro+TVA.

A cincea pozitie este detinuta de un penthouse situat ultracentral, la trei minute distanta de Piata Romana. Apartamentul are o suprafata totala constuita de 216 mp, iar pretul de vanzare este de 4.000 de euro+TVA/mpc. Pe locul al saselea gasim un apartament de trei camere din zona rezidentiala de lux Arcul de Triumf - parcul Herastrau, pentru care se cer 3.700 de euro/mpc.

Locul al saptelea apartine unui apartament de lux din zona parcului Herastrau, in imediata apropiere a Ambasadei Chinei. Suprafata utila este de 140 mp, iar garajul este la demisol. Pretul de vanzare se ridica la 3.570 de euro/mp.

Pe pozitia a opta se situeaza un duplex din Piata Dorobanti. Apartamentul se desfasoara pe doua etaje cu o suprafata construita de aproximativ 500 mp. Pretul ajunge la 3.500 euro/mp construit. Locuinta de pe locul noua se gaseste tot in zona Herastrau si este un apartament de trei camere, cu o suprafata utila de 131 mp, iar pretul de vanzare este de 3.015 euro/mp.

Pe locul zece in topul Regatta se claseaza un apartament de trei camere, din Dorobanti, cu o suprafata de 122 mp. Pretul pe metru patrat construit este de 2.900 de euro+TVA, iar locul de parcare costa inca 30.000 de euro+TVA. Daca adunam preturile de vanzare ale acestor apartamente obtinem aproximativ 8,7 milioane de euro.

Realizatorii clasamentului spun ca cel mai relevant termen de comparatie pentru astfel de locuinte este pretul pe metru patrat construit, nu valoarea totala a locuintei. De asemenea, s-a luat in calcul valoarea fara TVA, deoarece la unele apartamente se percepe TVA la pretul de vanzare, la altele nu.

Cotidianul