Politia Economica a anihilat o retea care a inselat mai multi clienti Allianz-Tiriac

Data publicarii: Astazi, 27-05-2008 | Diverse

Scandal pe piata asigurarilor. Patru persoane au fost puse sub invinuire pentru o inselaciune de peste trei milioane si jumatate de euro. Este vorba de o retea dirijata de un consultant financiar, colaborator al companiei Allianz-Tiriac, care a reusit sa insele mai mult de 100 de clientii, facandu-i sa participe la un joc piramidal.

O bucuresteanca este cercetata pentru inselaciune, dupa ce politistii au strans probe care atesta ca femeia a reusit sa pacaleasca in jur de o suta de persoane, de pe urma carora a obtinut peste cinci milioane de euro, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit surselor, femeia a promis victimelor sume fabuloase drept dobanda pentru depunerile in euro, in numele societatii de asigurari Allianz Tiriac, cu care ea colabora.

Concret, cercetarile arata ca bucuresteanca promitea cresterea depunerilor cu suta la suta intr-un singur an, timp in care tinea legatura cu victimele, carora le prezenta grafice cu evolutii financiare ori extrase de cont ireale.

Prejudiciul creat este de 3,5 milioane de euro, diferenta, de pana la 5 milioane de euro, fiind recuperata, mai spun aceleasi surse judiciare.

Mai mult decat atat, anchetatorii au identificat zece complici ai femeii, rolul lor fiind de a aduce clienti noi. Acestia erau platiti in functie de depunerile clientilor.

NewsIn