Generali vrea sa-si sporeasca afacerile cu 19% in acest an, mai ales din asigurari de viata

Data publicarii: 29-05-2008 | Afaceri

Generali Asigurari mizeaza pe o crestere a primelor brute subscrise cu 19% in acest an, pana la 455 milioane lei, ca efect al dezvoltarii pe toate liniile de asigurare, mai ales pe cea a asigurarilor de viata, a declarat directorul general al companiei, Tudor Moldovan.

"Strategia companiei vizeaza dezvoltarea pe toate liniile de asigurare, dar in special pe cea a asigurarilor de viata, precum si intrarea companiei nou infiintate, Generali Fond de Pensii, pe piata pensiilor facultative (pilonul III)",  a mentionat Moldovan.

El a adaugat ca in acest an Generali Asigurari ocupa locul al optulea in topul primilor asiguratori, din cele 43 de societati active pe piata.

Principalul motor de crestere pentru Generali, in acest an, va fi reprezentat de asigurarile de viata, pentru care se estimeaza o crestere de 49%, pana la 90,5 milioane lei.

In paralel, compania urmareste imbunatatirea profitabilitatii pe segmentul asigurarilor non-viata, precum si dezvoltarea retelei teritoriale.

"Strategia pentru 2008 se incadreaza in strategia generala pentru urmatorii cinci ani (2008-2012), prin care se urmareste o crestere profitabila, impulsionarea segmentului asigurarilor de viata si participarea la crearea unei culturi a asigurarilor in Romania", a mai spus Moldovan, care a adaugat ca  Generali Asigurari vrea sa devina unul din cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor de viata.

El a explicat ca grupul Generali vrea sa intre pe piata pensiilor facultative (pilonul III), in urma succesului obtinut dupa campania de aderare initiala pentru pilonul II.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: