Erste Bank a emis 722.918 actiuni pentru a le oferi angajatilor in cadrul unui program de fidelizare

Data publicarii: 29-05-2008 | Finante-Banci

Erste Bank a emis 722.918 actiuni, pe 27 mai, in cadrul unui program de fidelizare a angatilor, acestea urmand sa intre la tranzactionare la bursele din Viena, Praga si Bucuresti la sfarsitul lunii iunie, potrivit comunicatului remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile au fost emise in cadrul programelor Employee Share Ownership (ESOP) si Management Stock Option (MSOP), ridicand, astfel, numarul total de actiuni Erste Bank la 317,01 milioane de titluri.

Angajatii care vor dobandi actiuni in cadrul celor doua programe sunt obligati sa nu le vanda pentru o perioada de cel putin un an.

Valoarea de piata a pachetului de actiuni nou emise este de 127,23 milioane lei, potrivit ultimei cotatii de miercuri de la BVB, de 176 lei/titlu.

Erste Bank a obtinut anul trecut un profit net de 1,174 miliarde euro, dupa o performanta record in al patrulea trimestru, cand banca a inregistrat un profit net de 336,8 milioane euro.

Titlurile Erste Bank sunt listate la bursele din Viena, Praga si la categoria Internationala a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul EBS.

Erste Bank, cu un capital social impartit in 316,29 milioane actiuni fara valoare nominala, are o valoare de piata de 55,67 miliarde lei, conform cotatiei de inchidere de miercuri de la Bursa de Valori Bucuresti, de 176 lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: