Arbitrul pensiilor vrea cresterea deductibilitatii pe pilonul III la cel putin 500 euro

Data publicarii: 29-05-2008 | Finante-Banci

Arbitrul pensiilor private vrea ca pensiile facultative sa fie incurajate in perioada urmatoare, motiv pentru care va inainta Legislativului o propunere pentru majorarea deductibilitatii la 500-1000 euro, a declarat in cadrul unei conferinte, Mircea Oancea, presedintele CSSPP.

Propunerea va fi inaintata Parlamentului pentru a fi luata in calcul in bugetul de stat pentru anul 2009. Astfel, va fi nevoie si de o modificare a codului fiscal, a adaugat presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Vrem ca pilonul III sa fie mult mai flexibil din punct de vedere legislativ, dar pilonul II va ramane unul foarte conservator", a spus Oancea.

Jucatorii din piata se plang de nivelul scazut al deductibilitatii la pensiile facultative

"Nivelul de deductibilitate in ce priveste pensiile facultative este foarte mic in Romania comparativ cu alte tari, unde acesta se situeaza la nivelul de 2.000-3.000 euro. Prin urmare, este nevoie de o crestere a acestei deductibilitati", declara, in 19 februarie, presedintele Comisiei de Buget-Finante a Senatului Romaniei, Aron Popa.

Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii, mentionase la aceeasi data ca nivelul deductibilitatii fiscale pe pilonul pensiilor facultative ar trebui sa creasca de la 200 euro pe an in prezent la 1.000 euro pe an, pentru ca suma sa devina "relevanta" pentru participanti.

Argumentatia administratorilor de fonduri de pensii facultative este aceea ca incurajarea acestora este un mod de crestere neinflationista a veniturilor, deoarece banii virati la fondurile de pensii nu intra in consum.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: